Košarica
0

Kaj iščete?

Frekvenčni pretvorniki

Za napajanje visokofrekvenčnih rezalnikov, stenskih in žičnih žag potrebujete zmogljiv frekvenčni pretvornik oziroma napajalnik, ki je ključnega pomena za delovanje vašega rezalnega sistema. Z enim prevtornikom lahko uporabljate več različnih razalnikov in žag. Izbor je napajalnika je odvisen od moči strojev.

-20,0%

Frekvenčni pretvornik PP 70

Napetost: 120-480 V
Teža: 18 kg
Nazivni tok v A: 15 a
4.793,00 € 3.834,40 € brez DDV
Preberite več
Na zalogi

Frekvenčni pretvornik PP 220

Napetost: 180-400 V
Teža: 10 kg
Nazivni tok v A: 16 a
6.686,00 € brez DDV
Preberite več
Na zalogi

Frekvenčni pretvornik PP 492

Napetost: 400 V
Teža: 25 kg
Nazivni tok v A: 32/25/16 A
Moč motorja: 22 kw
24.520,00 € brez DDV
Preberite več
Na zalogi

Hidravlični agregat PP 455 E

Teža: 139 kg
Napetost: 400 V
Nazivni tok v A: 63/32 A
39.010,00 € brez DDV
Preberite več
Ni na zalogi

Potreba po varčevanju z energijo je ključni dejavnik pri razvoju naprav za regulacijo hitrosti.

Naprave, ki se uporabljajo za nadzor hitrosti elektromotorjev, zato, da se zmanjša poraba energije, izboljša nadzor procesa, poveča učinkovitost, optimizira delovanje različnih aplikacij in zmanjša mehanske obremenitve v aplikacijah za krmiljenje motorja, so frekvenčni pretvorniki.

Frekvenčni pretvornik se lahko uporablja tudi za pretvorbo energije iz obnovljivih in naravnih virov (veter, plima, sonce) za porabo na lokalni ravni ali v električno omrežje. Shranjevanje virov energije zagotavlja celovite rešitve za upravljanje z energijo, saj se pretvorniki uporabljajo za kombiniranje običajnih virov energije.

Pretvorniki so dobro skriti, možno jih je najti na različnih področjih industrije in vsakdanjega življenja, imajo pa zelo pomembno vlogo v današnjem času, saj prinašajo več ravnovesja v naš vsakdanjik. Sodobni pretvorniki zagotavljajo zelo natančno krmiljenje, ki se izvaja v številnih protokolih in komunikacijskih standardih.

Kako izbrati frekvenčni pretvornik?

Sodobni frekvenčni pretvorniki omogočajo zmanjšanje porabe energije, zmanjšanje tokovnih sunkov ob zagonu in izvajanje avtomatskega krmiljenja v skladu z vsemi predpisi. Zagotavljajo tudi zaščito pred kratkimi stiki, preobremenitvami, nenormalnimi načini delovanja, asimetričnimi obremenitvami in nesrečami.

Pri izbiri pretvornika upoštevajte vrsto pogonskega motorja. Naslednje kar je potrebno upoštevati, je namen. Obstajajo splošni industrijski in specializirani frekvenčni pretvorniki. Naslednja pomembna je moč, saj sta življenjska doba in pravilno delovanje električnega pogona odvisna od pravilne izbire moči frekvenčnega pretvornika. Različica pretvornika mora ustrezati tudi pogojem okolice. Pomembno je tudi upoštevati vrsto krmiljenja, saj ločimo univerzalne, skalarne in vektorske.

Pri izbiri frekvenčnega pretvornika je glavno merilo obseg nadzora moči in hitrosti.

Sodobne serije frekvenčnih pretvornikov vključujejo do več deset modelov. Sem sodijo tudi frekvenčni pretvorniki Husqvarna. Zasnovani so delovanje z nizko porabo energije, trdim okvirjem, s trajnimi magneti in nizkimi stroški delovanja. Možne so različne modifikacije, odvisno od modela pretvornika. Frekvenčni pretvornik Husqvarna zagotavlja stabilno izhodno napetost, bodisi je priključen na enofazno ali na trifazno vtičnico. Nova generacija pretvornikov  z dodatnimi varnostnimi ukrepi in sicer ima vgrajeno toplotno zaščito, poleg tega pa v primeru izpada električne energije se pretvornik ne bo ponovno zagnal vse dokler ne pritisnete gumba za ponastavitev.

Uvedba frekvenčnih pretvornikov, kjer se uporabljajo elektromotorji, je prava odločitev, saj širok nabor nastavitev sodobnega frekvenčnega pretvornika bistveno poveča zmogljivost tehnološke opreme in zmanjša stroške tudi za zastarelo opremo.

cookie icon
Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite tukaj. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Spletna analitika

Oglasi

Spletni piškotki

Izberete lahko do 5 izdelkov za primerjavo:

    Primerjaj Zapri primerjavo