Košarica
0

Kaj iščete?

Vrtne kosilnice, vrtni traktorji, riderji

Torej, če imate vrt, se zagotovo strinjate, da lepo urejena trata izgleda veliko bolje kot šop trave. Vsekakor so kosilnice za vrt odlične za košnjo velikih in manjših površin, pa naj gre za bencinsko, električno ali baterijsko različico. Če pa ima resnično velike površine si oglejte našo ponudbo sedežnih kosilnic, vrtnih traktorjev s košaro, vrtni traktorji na stranjski izmet, zero-turn kosilnice in riderji - sedežne kosilnice s spredaj nameščeno kosilno enoto...

Enakomerno urejena trava ali majhna džungla? Vrtno orodje za nego vrta in trave ali vrtne kosilnice so najbolj primerno orodje za čudovit videz trave.

Vrtna kosilnica dosega odlične rezultate tudi na težje dostopnih mestih, seveda odvisno od modela, katerega izberete. Tako kot pri drugih vrstah orodja, so tudi pri kosilnicah na voljo profesionalni modeli, polprofesionalni in za enostavno domačo uporabo. Poleg razlike v zmogljivosti, je pomembna tudi njihova velikost in vrsta pogona.

Trenutno najboljšo zmogljivost ponujajo bencinske vrtne kosilnice, katere se priporočajo predvsem za polprofesionalno in profesionalno rabo, nekatere tudi za domačo rabo. Imajo pa tudi akumulatorske vrtne kosilnice prednosti in sicer predvsem to, da omogočajo učinkovito košnjo, življenjska doba baterije je običajno dolga, rezila pa ostajajo ostra več let.

Torej, če imate vrt, se zagotovo strinjate, da lepo zglajena in urejena trata izgleda veliko bolje kot šop trave. Vsekakor so kosilnice za vrt odlične za košnjo velikih in manjših površin, pa naj gre za bencinsko, električno ali baterijsko različico.

Vrtni traktor

Najučinkovitejši način, da z minimalnim trudom in v relativno kratkem času ohranite večjo travo v popolnem stanju, je vrtni traktor. Zato so vrtni traktorji v zadnjih letih vse bolj priljubljeni. Uporabljajo se lahko na velikih vrtovih, igriščih, okrog družinskih hiš in drugih mestih v parkih.

Učinkovitejši stroji uspevajo tudi na težkih terenih, s primernimi dodatki in funkcijami pa lahko postanejo večnamenski pomočnik pri skrbi za vaš vrt ali park.

Izbira in nakup traktorja je dolgoročna odločitev, zato je dobro, da se že na začetku odločite, kaj pričakujete od vrtnega traktorja. Upoštevajte zmogljivost traktorja, moč motorja, ali naj bo traktor z lovilcem trave ali brez, za kakšen teren ga boste uporabljali, kakšen je menjalnik, ipd. Vsekakor je lahko pomembna tudi dodatna oprema, kot je recimo obvezni varnostni sistem, ki je pomembna stvar, na katero morate biti pozorni. To se odraža tako, da se traktorjev ne sme uporabljati za košnjo v vzvratni smeri (da bi se izognili nenamernemu trčenju nekoga med košnjo), tako obstajajo tipi traktorjev, pri katerih varnostni sistem ustavi motor traktorja, ko je vzvratno. Pri drugih modelih je to funkcijo mogoče izklopiti. Če morate po vrtu veliko manevrirati sem ter tja, je to lahko zelo pomembna odločitev. Seveda imajo ti dodatki svojo ceno, ki pa je zanemarljiva v primeru, ko potrebujete dodatne funkcije, ki vam olajšajo ali poenostavijo delo.

Ne pozabite si tudi odgovoriti na vprašanje, ali želite traktor uporabljati še za kaj drugega? Dejansko se večina traktorjev lahko uporablja kot štiri sezonsko orodje. Nanj se na primer namesti snežno lopatico za odstranjevanje snega. Traktor lahko uporabljate za vleko solne škropilnice, jeseni pa je v veliko pomoč pri zbiranju odpadlega listja. Z njim lahko vlečete uporabne dodatke, kot so vrtni voziček, prezračevalnik trave,  trosilnik gnojil, itd.

cookie icon
Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite tukaj. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Spletna analitika

Oglasi

Spletni piškotki

Izberete lahko do 5 izdelkov za primerjavo:

    Primerjaj Zapri primerjavo