Košarica
0

Kaj iščete?

Oprema za utrjevanje

Utrjenost tal je velikega pomena, bodisi pri izgradnji cest ali pri izboljšanju mestnih in tudi osebnih ozemelj. Gostejša kot so tla, bolj so stabilna. Nestabilna tla je tako treba utrditi, saj brez utrjevanja obstaja nevarnost posedanja, ki se kaže v razpokah in nestabilni konstrukciji. Husqvarna vibracijske plošče in ostala oprema za utrjevanje površine vam omogoča ustrezno pripravo tal.

Kakovost tal je velikega pomena, bodisi pri izgradnji cest ali pri izboljšanju mestnih in tudi osebnih ozemelj. Gostejša kot so tla, bolj so stabilna. Nestabilna tla je tako treba utrditi, saj brez utrjevanja obstaja nevarnost njenega delnega premika, uničenja s površinskimi vodami in vetrom, zemeljskih plazov.

Obstaja razna oprema za utrjevanje tal.

Vibro nabijač ali žaba

Pri uporabi vibracijskega nabijača za zbijanje tal operater samostojno drži in vodi orodje. Splošne dimenzije omogočajo delo na težko dostopnih mestih in manevriranje v omejenem prostoru. Glavna razlika med različnimi modeli je v moči tresljajev, vrsti motorja in pogostosti udarcev.

Vibro nabijač ali žaba se tako uporablja za zbijanje jarkov pod temeljem, za opremo poti, izdelavo industrijskih podov, za polaganje komunikacij, itd.

Žaba ali vibro nabijač je lahko z električnim motorjem, bencinskim in dizelskim motorjem. Za zunanjo uporabo je bolj primerno orodje z dizelskim motorjem ali bencinskim motorjem. Za delo v zaprtih prostorih je bolje uporabiti električni nabijač.

Vibro plošče

Vibro nabijači in žabe niso enaki vibro ploščam. Če poznate razlike med tema dvema orodjema in njihovo funkcionalnost, se boste lažje odločili v korist določene tehnike. Le tako lahko zagotovite, da je delo opravljeno kakovostno in pravočasno.

Vibro plošče opravljajo delo s pomočjo široke plošče. Ta, zaradi lastne precejšnje teže in tresljajev stiska tla.

Vibracijske plošče za utrjevanje proda so primerne za stiskanje nekohezivnih materialov (pesek, drobljen kamen). Rezultat uporabe tovrstnega orodja je izravnana podlaga pred nadaljnjim delom, slabo nosilnim tlom daje trdoto, ščiti tudi pred negativnimi učinki vlage in poveča vzdržljivost tudi pri visokih obremenitvah.

Vibracijske plošče za utrjevanje tal se uporabljajo pri izvajanju cestnih del, športnih igrišč, pri pripravi mesta za ploščice, itd.

Ker je plošča kompaktna in mobilna, se lahko uporablja tudi v hišnih prostorih in drugih manjših območjih, ali na krajih, kjer je uporaba velike opreme nemogoča ali nepraktična.

Za vibracijske plošče se uporabljata dve vrsti napajalne enote in sicer električni in plinski motor. Električni modeli so manjši, bolj mobilni in enostavnejši za manevriranje. Bencin je bolj primeren, ko je potrebno zbijanje velikih površin in v zunanjih pogojih.

 

Valjarji za utrjevanje tal

Postopek poteka s stiskom z valjarjem na površino tal različnih vrst, med katerim se tla stisne, drobi in izravnava. V procesu valjanja se grude razbijejo in posledično nastane gostejši zgornji sloj, ki zadržuje vlago. Za to operacijo so izdelana posebna orodja, kot so valjarji za utrjevanje tal. Različni modeli se razlikujejo po svoji teži in sili pritiska na tla. 

cookie icon
Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite tukaj. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Spletna analitika

Oglasi

Spletni piškotki

Izberete lahko do 5 izdelkov za primerjavo:

    Primerjaj Zapri primerjavo